Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

48ωρη Απεργία ΑΔΕΔΥ

Το διήμερο που πέρασε πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθήσα 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ εναντίον της διαθεσιμότητας και των απολύσεων με την επίσημη συμμετοχή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και των συλλόγων!
Όπως είναι φυσικό προσπαθήσαμε να δώσουμε δυναμικό παρόν και τις 2 ημέρες με αποκορύφωμα την -μετά από σύντομες συνεννοήσεις με τους συλλόγους και τα σωματεία- συγκέντρωση στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως και μετά πορεία προς τον Ιερό Βράχο.
Δίπλα μας από την αρχή -πρωτοστατώντας μπορώ να πω- βρέθηκαν οι συνάδελφοι από το Βυζαντινό Μουσείο -πάντα με τα δικά τους "ξεχωριστά και εύστοχα" πανό τους- αλλά και ο Ενιαίος Σύλλογος, ο ΣΕΑ, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος ΠΕ, και η Ένωση Συντηρητών, με τα προεδρία τους.
Δίπλα μας από νωρίς συντάχθηκαν και συμπορεύθηκαν οι Διαθέσιμοι Σχολικοί Φύλακες και οι Καθαρίστριες  του Υπουργείου Οικονομικών, ανταποδίδοντας έτσι τις δικές μας παραστάσεις δίπλα τους, κάθε φορά που πραγματοποιούσαν κάποια δράση, και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό!

Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στους σχολικούς φύλακες που σήμερα, την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, εκπνέει η διαθεσιμότητά τους, μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΕ, κι από αύριο απολύονται!

Είναι η πρώτη φορά σε πέντε μήνες που μια κινητοποίηση δική μας, των εργαζόμενων και των διαθέσιμων του ΥΠ.ΠΟ.Α. παίρνει διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Η προσέλευση των συναδέλφων μας δεν ήταν η αναμενόμενη και γι αυτό όταν έγινε η πορεία προς τον Ιερό Βράχο, πολύ εύκολα οι αστυνομικές δυνάμεις μας εμπόδισαν να φτάσουμε μέχρι την είσοδο.
Την επόμενη φορά, ας ελπίσουμε πως θα ευαισθητοποιηθούν και να σηκωθούν από τον καναπέ τους και οι υπόλοιποι, πριν να χρειαστεί να πάρουν το δρόμο της απόλυσης και οι ίδιοι!

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή ΟΛΩΝ των υπαλλήλων στις δουλειές τους! Των Σχολικών Φυλάκων, των Καθαριστριών, των Εκπαιδευτικών, των διαθέσιμων του ΥΠΕΚΑ, του ΕΟΠΥΥ, και φυσικά του ΥΠΠΟ!

ΤΟ ΒΗΜΑΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗleft.grmetrogreece.grin.grinewsgr.comstokokkino.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου