Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πανεργατική Απεργία 9/4/2014

Συνάδελφοι, τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την Κυβέρνηση και τις ηγεσίες των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Πολιτισμού σε σχέση με τους επανελέγχους των συμβάσεων και τις εξακριβώσεις των στοιχείων από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο!

Τα αποτελέσματα που αφορούν 3 συναδέλφους τα μαθαίνουμε κάθε μέρα από την Τετάρτη!
Την Τετάρτη επικοινώνησε μαζί μου η συνάδελφος Χιώτου Ειρήνη από Λέσβο για να με ενημερώσει σχετικά με την κοινοποίηση  της απόφασης του 3μελούς για την μη αναγνώριση του μεταλυκειακού της τίτλου, και την απώλεια 4 μορίων στις λίστες κατάταξης! Η συγκεκριμένη συνάδελφος το πτυχίο της (νομίζω από σχολή Δοξιάδη) το πήρε εν έτη 1975, αφού φοίτησε 3 χρόνια στη σχολή, μετά το λύκειο.

Χθες μάθαμε πως το ίδιο συμβαίνει και με τη συνάδελφο Πολύζου Περσεφόνη που έχει αποφοιτήσει από αντίστοιχη σχολή στη Λάρισα.
Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ΙΕΚ αλλά ούτε και ΤΕΙ (υπήρχαν τα ΚΑΤΕΕ)

Σήμερα ακόμα μια συνάδελφος από την Αργολίδα, και μάλλον άλλες 2 από Πάτρα και Σπάρτη! (Κάθε στιγμή σύνταξης του παρόντος έρχονται νέα και για επιπλέον συναδέλφους)
Οι δύο από τους παραπάνω συναδέλφους είναι από τους παραμένοντες στις υπηρεσίες τους!
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα εάν ο συνάδελφος Παπαναούμ δεν είχε βγει στη διαθεσιμότητα, θα έπαιρνε κι εκείνος το δρόμο για το σπίτι, μιας και η υπηρεσία του συγχωνεύεται!

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει το ΥΠ.ΠΟ.Α εναντίων των σχεδιαστών συνεχίζεται, και δεν φαίνεται να σταματάει πριν βρουν τρόπους να μας διώξουν όλους!

Οι διαθεσιμότητες όμως δεν αφορούν μόνο τους σχεδιαστές!
Αφορά: Εργάτες, Καθαρίστριες, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Φύλακες Κτιρίων, Θυρωρούς, Ενδύτρια, Βιβλιοθηκονόμους, Δακτυλογράφους, Συντηρητές (κι ας για οικονομικούς λόγους έχει η συνάδελφος αναγνωρίσει πτυχίο ΤΕΙ άλλης ειδικότητας), Χημικό, Φωτογράφο, Ραδιοτεχνίτη, Γεωργικών Μηχανημάτων, και διάφορους διοικητικούς από τη ΓΓΑ!

Δεν αφορά μόνο το  ΥΠΠΟΑ αλλά σχεδόν όλα τα υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση!
Σύμφωνα με ανεπίσημες, αλλά έγκυρες πληροφορίες το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας έρχεται λίγο μετά τις εκλογές, μέσα στου πρώτους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο).

Με το νέο οργανόγραμμα, θα κλείσουν υπηρεσίες κι αν κάποιος αθροίσει το πλήθος των υπαλλήλων που προβλέπονται, θα διαπιστώσει πόσες ακόμα απολύσεις είναι προ των πυλών!

Με τον νέο τρόπο αξιολόγησης, από όσους παραμείνουν στις υπηρεσίες τους, κάποιοι άμεσα και άλλοι πολύ σύντομα, θα δουν τους εαυτούς τους να βρίσκονται στο 15% των κακών υπαλλήλων που είτε θα πάρουν απόλυση, είτε θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται!

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν μια στιγμή: Εγώ σε ποια κατηγορία υπαλλήλου ανήκω? 
  • Σε αυτόν που θα φύγει με διαθεσιμότητα? 
  • Σε αυτόν που θα φύγει με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις? 
  • Σε αυτόν που θα φύγει λόγο κακής αξιολόγησης? 
  • Σε αυτόν που θα μείνει και θα δει τις αποδοχές του να μειώνονται? 
  • Σε αυτόν που θα παραμείνει και δεν θα πειραχτεί καθόλου?

Εάν πιστεύει κάποιος πως ανήκει στην τελευταία κατηγορία, ας καθίσει σπίτι του στον άνετο καναπέ του, με το φραπόγαλο στα χέρια!
Εάν όμως πιστεύετε πως ανήκετε σε μια από τις άλλες κατηγορίες, πρέπει να σηκωθείτε από την καρέκλα και να βγείτε στο δρόμο την ερχόμενη Τετάρτη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου