Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ

Με τρομοκρατία προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά από τις διαδηλώσεις για τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας! 

Έχω τη χαρά να γνωρίσω τον Ηλία στο γραφείο όταν ήταν στην Α' ΕΠΚΑ που προσπαθούσε να βάλει μια "τάξη" στο μπάχαλο που επικρατεί στην υπηρεσία μου στους Η/Υ!  Μπορώ να μιλήσω για το ήθος του από πρώτο χέρι, αλλά και και τη γνώση στο αντικείμενό του!  Αργότερα, αφού μέσα σε μια νύχτα τον "τράβηξαν" στην Κεντρική Υπηρεσία, αδιαφορώντας για το σε ποιά κατάσταση βρισκόταν το έργο που είχε αναλάβει, όταν "έσκασε" η διαθεσιμότητα και βρεθήκαμε οι Διαθέσιμοι του ΥΠΠΟΑ στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, τον γνώρισα ακόμα περισσότερο, αφού βρισκόταν σχεδόν πάντα δίπλα μας, κρατώντας μέχρι και το πανό των Διαθέσιμων του ΥΠΠΟ όταν εμείς ήμασταν τρεις κι ο κούκος! 
Ο Συνάδελφος που μας στήριξε σχεδόν κάθε φορά στον αγώνα μας στο δρόμο, σήμερα απολογείται -στην πραγματικότητα- γιατί δεν το βάζει κάτω!

Θα είμαι εκεί τώρα που με χρειάζεται περισσότερο!


Ελάτε ΟΛΟΙ στις 12 στην Ευελπίδων!


Παρακάτω ακολουθεί η Ανακοίνωση της Στάσης Εργασίας από τον Ενιαίο Σύλλογο:

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς & Νήσων καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις καταστολής το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014. Οι άγριες επιθέσεις σε ανύποπτους διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις ή απλώς προσπαθούσαν να πάνε στο σπίτι τους, οι ξυλοδαρμοί, οι 250 προσαγωγές και οι αθρόες συλλήψεις, οι στρατιές ασφαλιτών που καταγράφηκαν και από τα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν συνειδητή κυβερνητική επιλογή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσει κάθε αγώνα, συνδικαλιστικό ή πολιτικό, να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες, να φιμώσει κάθε φωνή που αντιστέκεται, τη στιγμή που σε συνεργασία με την Τρόικα ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα και ελευθερίες.
Καταγγέλλουμε την εντελώς αναίτια σύλληψη του συναδέλφου μας στο ΥΠΠΟΑ και μέλους του Συλλόγου μας Ηλία Τσόπελα. Ο συνάδελφος συνελήφθη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014 στη συμβολή της Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, χωρίς καμία απολύτως αφορμή και χωρίς να έχει εμπλακεί σε καμία έκνομη πράξη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας σε μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οποία συμμετείχε ανταποκρινόμενος και στο κάλεσμα του Συλλόγου μας. Παραπέμπεται σε δίκη με κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, αν και αυτόπτες μάρτυρες (ανάμεσά τους και άλλοι συνάδελφοί μας), ήδη από τη στιγμή της σύλληψης ενημέρωναν τις αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Ηλίας Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε σχέση με κανένα επεισόδιο. Παρά την αθωότητά του, ο συνάδελφος κινδυνεύει να βρεθεί και σε αργία έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, με βάση το κατάπτυστο νέο πειθαρχικό δίκαιο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απαγορεύει διαδηλώσεις, παραβιάζει καθημερινά τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, στέλνοντας στα δικαστήρια όσους αντιστέκονται, προκειμένου να εκτελέσει τις εντολές της Τρόικας που βυθίζουν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή.
Tο ΔΣ του Ενιαίου προκηρύσσει την
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στάση εργασίας
από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον Ηλία Τσόπελα στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9)
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα στον Ηλία και στο πρόσωπό του να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και να καταδικάσουν τις σκευωρίες. Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να στηθεί στο ΥΠΠΟΑ μια νέα υπόθεση "ζαρτινιέρας" ή "πράσινων παπουτσιών".
Ούτε οι απαγορεύσεις ούτε οι συλλήψεις ούτε η καταστολή
μπορούν να κάμψουν τους αγώνες μας!
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟΑ Αττικής – Στερεάς & Νήσων ζητά την
άμεση απελευθέρωση και την άρση της δίωξης του συναδέλφου Ηλία Τσόπελα.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου